Naviko Seilskole, seilkurs for alle. Spennende seiling langs skandinaviske kyster! 100% fornøyd garanti!

«Hummerkurs«- dvs kombikurs i høstferien,, uke 40/2024, 5 ledige plasser! Vi seiler innom Ramsø og skaffer oss havets «sorte kardinal». Hummer og Champagne er ikke å forakte…

Det blir en fin avslutning på seilsesongen!

Ta den praktiske prøven til ICC sertifikatet hos oss. (International Certificat of Competence)  Vi har samarbeide med Norsk Maritim Kveldsskole og kan således tilby alle typer teoretiske og praktiske seil- og båtkurs.

Flere og flere finner ut at drømmen om hytte ved sjøen neppe er oppnåelig! Da er det mer overkommelig å kjøpe båt. Drømmen om seilaser under en blå himmel og med en kjælende lett vind som rusker i håret og bringer oss mot målet et sted der fremme.  Mareritt er også en drøm, og kanskje nærmere enn du tror. Plutselig har den lekende vinden begynt å brøle og krusningene er erstattet av tung sjø, sikten som var så bra er med ett borte, og målet vårt, hvor er vel det?

Da er det greit å ha lært hva man skal gjøre, rekkefølgen for hva som må gjøres og hvordan man gjør det. Når kartplotteren plutselig ikke virker og ingen vet veien er panikken nærmere enn du tror. Lær behandlig av båt under seil og motor, navigasjon og sjømannskap under trygge omgivelser hos noen som kan de fleste triksene!

Se linker til de ulike seilkurs og sjekk ut kurskalender og finn ledige plasser her hjemme, eller send en mail om ønsker!

Kurskalenderen blir gjerne oppdatert rundt mars, oppdateringen i 2021 var mest om Covid 19, og det var den jammen i 2020 også, men nå i 2023 er vi sterkt tilbake igjen! Riktignok kommer vi litt sent igang her hjemme; jeg seiler båten i Karibien hjem til Norge etter først å seile en måneds tid der borte.

Sjekk ut vår Kurskalender , men send gjerne inn ønske om passende kurstidspunkt dersom den ikke passer!

Noen bare må seile hele tiden, andre bruker båten som hytte, seiling som rekreasjon og båten som et flott samlingspunkt for hele familien. Ganske mange har god plass ombord, seilerenka og barna er hjemme…

Forutsetningen for de positive opplevelsene er at alle ombord kjenner seg trygge, ikke bare når solen skinner og småbølgene kruser fjorden, men også når vinden kommer som ut av en sekk, regnet gjør sikten dårlig, og alle vil i havn, men ingen vet verken veien eller hvordan…

Vi lærer deg hva du skal gjøre og hvordan du skal bevare roen også når forholdene er dårlige. Sommerstormen 2009 ga alle båtfolk en påminnelse om hva som kan skje, og fjoråret ga mange ekstra dager med landligge. Her hjemme (Oslofjorden) gir Naviko Seilskole stressfrie seilkurs på alle nivåer ombord i vår Saxe 38 Ocean med dekksalong. Båten er populær hos våre elever, med skiftende vær er dekksalong tingen! Gjesteboken gir entydige tilbakemeldinger, våre seilkurs oppleves som trivelige, matstellet er godt og båten er svært behagelig å bo i. Og en viktig sak, hvor ellers får du som elev på begynnerkurs lov til å seile deg til kai? Kursene gir relevant kunnskap som igjen skaper trygghet og trivsel på egen skute. Vi er så trygge på at du som elev blir fornøyd, at vi garanterer «100% fornøyd, eller nytt kurs»

I sesongen 2024 (som i tidligere år..) vil vi seile kombikurs på svenske- og norskekysten, mens begynnerkursene går som før i indre Oslofjord. Vi har fra 2006 holdt Familiekurs. Dette har vært svært vellykket. Vi tar konsekvensen av at stadig flere ønsker å involvere hele familien i seiling. Det hjelper lite med ny båt dersom halve familien gruer seg til seiling, og er stive av skrekk når det blåser opp- og nekter å være med på neste tur. Familekursene kan ha en varighet fra en dag til over en uke, men det vanligste er en helg eller et ukeskurs fra mandag til lørdag.

NYTT: Alle elever på kombi-, skipper og påbygningskurs vil få vårt nye profesjonelle kompendium på 56 nyttige A4 sider!

På begynnerkurs er kompendiet begrenset til 16 sider. Se menyvalget  for å lese mer om de enkelte typer kurs! Før du bestemmer deg for valg av seilskole, sjekk hvem som lar alle elever (også begynnerkurs) seile til kai, som aldri har avlyst et kurs pga liten påmelding og som får skryt for kokkelering ombord! (Vi prøver heller ikke selge deg en bestemt båttype)

Ikke alle som seiler med oss er like interessert i seilkurs, seiling på norsk- ellers svensk kyst er en stor opplevelse i seg selv. Vi spør ikke om dine egentlige ønsker for å være med, så for all del, ta kontakt!

Vi kunne tenke oss en liste med stikkord som: Relasjonsbygging, jenteseiling, (med/uten gourmetkokk) dykkertur, gutta på tur, et annerledes utdrikningslag eller bare seiling med et noe begrenset innslag av kursing, og siden vi nå er medlem av Reisegarantifondet, så kan vi trygt anbefale det også!

Skulle ikke alt dette være nok, våre priser er rimeligere enn du tror, GOD MAT er inkludert på våre kurs,

og du har en 100% fornøyd garanti, eller nytt kurs!

Kontakt oss på mail, telefon og/eller SMS til 915 17 817  Bli medlem av Facebook gruppen «JA til vindkraft på seilbåter«, startet som en fleip fordi de fleste seilbåter beveger seg via jerngenoaen…

Kjøp nyttige og spennende MARITIME BØKER fra Pegasus forlag til rabatterte priser.

Når savnet blir for sterkt,se seilbilde

Discovery, Animal Planet og National Geographic er spennende TV kanaler, men la heller andre bruke fjernkontrollen! Sørg for egne spennende opplevelser enten det er på våre kyster eller i mer eksotiske farvann!

Har du lekt med ideen, men aldri gjort noe mer enn å tenke tanken? Gjør som mange før deg, meld deg på et seilkurs!

Har du motorbåt, men vurderer kjøp av seilbåt, prøv først et seilkurs!

Seiler du litt, men tar ned seilene når det blåser opp og båten krenger, våre seilkurs kurerer krengeredsel!

Synes du det er skummelt å seile, men må bli med mannen din på ferie, sett frem ønske om et seilkurs i presang!

Synes du navigasjon er vanskelig, seiler du bare i oppmerkede leder, helst i kjølvannet av andre, eller med øynene stivt festet på kartplotter og autopilot, (vi ble påseilt av en slik i Drøbaksundet)! da trenger du kurs!

Synes du det er moro å seile, men føler deg usikker på nattseilas og lengre overfarter, meld deg på et kombikurs!

Har du noe erfaring, men vil gå videre, prøv et påbygningskurs over 3 døgn!

Gruer du deg til å legge til i trange havner, redd for å manøvrere til brygger, særlig når det blåser, prøv et kurs med oss, vi gir deg relevant praksis!

Mangler du erfaring på havseilas over flere døgn i strekk, ukjent med mye tidevann og strøm, prøv et utfordrende skipperkurs!

OBS, seiling er sterkt vanedannende! Vi tar intet økonomisk ansvar for elever som bare kjøpe båt eller returnere til varme strøk etter endt kurs!