Naviko Seilskole, seilkurs for alle. Spennende seiling langs skandinaviske kyster! 100% fornøyd garanti!

Skipperkurs med Naviko Seilskole 100% fornøyd-garanti!* (Flere bilder kommer etterhvert)
Forkunnskaper:    Erfaren seiler, men ikke nødvendigvis på lengre overfarter og  nattseilas.
Kursinnhold:    Seilkurs som kombikurs, men med henholdsvis ett- og tredøgns overfarter, mer krevende seiling, navigasjon, nattseilas, beregning av tidevann og strøm, avdrift, ankring og mann-over-bord og andre nød- prosedyrer. (Hva dersom xxx???)
Varighet:    6 eller 9 døgn om bord i båt (mandag – lørdag, eller lørdag til neste søndag) 
Mål for kurset:    «Skipper-diplom» og ICC (International Certificat of Competence)
Kursmateriell:    Profesjonelt kurskompendium på 56 nyttige sider.

Beskrivelse skipperkurs:
Skipperkurs kjøres vanligvis på forespørsel.  (minimum 3 elever) I 2001 seilte vi 2 ukers kurs  til Scotland.  Senere har kursene gått i Middelhavet, på Kanariøøyene, Karibien,  Svenskekysten/Skagen,  og til Shetland.

Sted og tidspunkt: Utgangspunkt Sætre, eller etter avtale   Se video

Se kurskalender.

Priser: Alle kurs er inkludert mat og drikke ombord dersom ikke annet er avtalt. I Skandinavia: Ukeskurs kroner 8000. inkludert mat. Scotlandskurs 9 døgn kroner 11000. inkludert mat. Skipperkurs Karibien 2 uker kr 12000 inkludert mat, havneavgifter, diesel osv.

ICC eksamen, kr 750 for papirmølla

Her i Skandinavia  vil du virkelig se at en Saxe 38 Ocean er en gedigen havseiler med plenty plass, og dekksalongen vil du virkelig sette pris på under frivakta! I lett vind brukes genaker på ca 100mm2, og i hardvær vil du se at kryssfokk på kutterstag er tingen.

Naviko seilskole, segling, svenskekysten, Smøgen, Sotenäs

Naviko seilskole med Saxe 38 Ocean, vind 40 knop+

Fremmøte Sætre båthavn. (Scotlandstur eventuelt via bil/tog/fly til/fra Stavanger)

Skipperkurs Karibien, ta kontakt

Maksimalt 5 elever. (6 ved gruppe)

På skipperkurset vil hver elev få prøve seg som skipper i ett døgn av gangen, planlegge i forkant, bestemme vaktrutiner, ha ansvaret for navigasjon, seiling, sikkerhet, matlaging, kort sagt, sørge for at alle rutiner blir fulgt opp. Vi lærer også bruk av radar.

Kurset henvender seg til deg;

  • som har seilt noen sesonger, men ønsker mer erfaring på lengre overfarter og nattseilas på åpent hav
  • som vil skaffe deg kompetanse for havseilas
  • Scotlandskurset er for dem som har lyst til å prøve deg i mer krevende farvann enn Skagerak og Kattegat og teste ut områder med stor tidevannsforskjell og svært mye strøm, foruten en mengde oljeinstallasjoner. (2001 turen startet fra Egersund i sterk (40 knop) vestlig kuling, og endte i Scotland med vindstille..)

Spesielt anbefaler vi skipperkurset til dem som ønsker å få erfaring fra havseilas over flere døgn. Overfart tur/retur er gjerne 2-3 døgn. Les nederst på siden hva tidligere elever skriver!
Skagerak-kurset går gjerne til Skagen eller lenger syd, med retur via en havn på svenskekysten. Utseilt ca 325-400 nm.

* 100% fornøyd, eller nytt kurs.

Naviko seilskole    Tlf  915 17 817       

e-mail: seilknut at icloud dot com

Hasseløsund  rett N for Smøgen, litt trangt..

Nederst på siden er noen betraktninger av David fra England, som lærte seg norsk ved å kjøpe en barnebok om Thor Heyerdal pluss en ordbok(!), men ikke visste hvordan Norsk skulle uttales før han kom på kurs…… (noen kniver er skarpere enn andre)

Sigurd, Eyvind, André, David (som kom fra England og tre uker tidligere tok begynnerkurs(!)) pluss skippern. Trygve var fotograf. PS, David kjøpte båt og ble soloseiler!